2018. nov 27.

Lego stop motion videók

írta: FeketeBárány
Lego stop motion videók

Napjaink palántái, fiataljai kezében számos olyan digitális eszköz áll rendelkezésre, amivel akár kreatív hajlamaikat is kiélhetik. Így aztán nem kell, hogy a - mindenre ráhúzott - "számítógépezés" okvetlenül egy befordult kockulással járó online játékot jelentsen automatikusan.

Az egyik ilyen szórakoztató, alkotó jellegű elfoglaltság videósok körében az úgynevezett "stop motion" animációk készítése, melyhez előszeretettel, igen praktikus módon a Lego világából kölcsönzik a szereplőket, eszközöket, háttérdíszleteket.

A stop motion filmek lényege, hogy a videó fotózott képkockákból áll össze, melyeket egybefűzve összeálló mozgóképet kapunk, és ehhez nagy segítség lehet egy jól mozgatható Lego figura, vagy könnyen átépíthető épület, melyek apró mozzanatonként rögzített képe adja a filmünk képkockáit. A módszer egyik nagy előnye, hogy az egyes képkockákba, mint fotókba utólagosan könnyen belenyúlhatunk, átszerkeszthetjük, szükség szerint retusálhatjuk (akár a levegőben lebegő, repülő tárgy tartószerkezetének eltüntetésével, akár egy utólagosan odavarázsolt felirattal).
Érdemes kipróbálni és kísérletezni vele, a YouTube-on számos ilyen alkotás megtalálható, de akár oktató jellegű "tutorial" videók is elérhetők.

img_8739_resize.JPGKarácsonyi rövidfilm: a munka a díszletek megépítésével kezdődik :)

img_8749_resize.JPGBerendezés után akár külön megvilágítást is használhatunk.

A fotózásnál fontos a képkockák azonos pontról történő rögzítése, ehhez jó szolgálatot tehet egy fotóállvány.
Az elkészült fényképeket bármilyen egyszerű videószerkesztő programmal (pl. Windows Movie Maker) összefűzhetjük, igény szerint zenével, hangeffektekkel elláthatjuk.

Szólj hozzá

kreatív fotó videó animáció ötlet stop motion videózás Karácsony Lego