2018. nov 01.

Egyszerű szappankészítési ötletek karácsonyi ajándéknak - DIY

írta: FeketeBárány
Egyszerű szappankészítési ötletek karácsonyi ajándéknak - DIY

mnp-szappan-diy-gyumolcskenyer.jpg

A szappankészítés napjainkban kreatív hobbivá nőtte ki magát, többféle technikával és alapanyagból különböző előnyös tulajdonságokkal bíró, és nem utolsósorban nagyon látványos szappan készíthető el. Ha nem szeretnél komolyabb felszerelésre, sokféle anyagra beruházni, vagy nem mersz forró olajokkal, tömény lúggal dolgozni, akkor ez az egyszerű szappanöntési mód biztosan tetszeni fog!

Az alábbi szappankészítési ötletekhez csak néhány egyszerű (nagyrészt háztartásban is fellelhető) kellékre lesz szükséged, valamint kész, úgyn. Melt and Pour szappanalapra, mely akár interneten is beszerezhető, és felolvasztás után rögtön dolgozhatsz is vele! A kiöntött szappan azonnal, várakozási (elszappanosodási) idő nélkül használható, csomagolható, ajándékozható... Karácsonyig még kényelmesen kikísérletezheted a neked leginkább tetsző dizájnt! Az egyes szappanok készítését részletes videók segítik.

Cikcakk mintás szappanok

Ennek a szappannak nagy előnye, hogy tömbbe öntjük, így felszeletelve rögtön több darabot kapunk. Rokonságnak is ideális ajándék! :)

img_7772_resize.JPGCikcakkos szappanszeletek

img_7771_resize.JPGSzappantömb - felszeletelés előtt

 

Mutatós szappantömb, szappanforgácsokkal (karácsonyi illattal)

A színek, illatanyag és öntőforma természetesen tetszés szerint módosítható!

img_7585_resize.JPG

img_7596_resize.JPG

 

"Gyümölcskenyér" szappankák - mézeskalács illattal

Az így öntött szappanunk készülhet bármilyen színnel, érdemes kísérletezgetni, az öntőforma pedig akár egy kerek dobozka (pl. flakon alja) is lehet!

img_7898_resize.JPG

img_7899_resize.JPG

Névre szóló ajándék szappan

Szólj hozzá

kreatív fotó videó tél ajándék ötlet szappan szappanöntés szappankészítés DIY Karácsony Melt and Pour